Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Η συμμετοχή του Δήμου ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης

Πέμ, 19/01/2017 - 11:45

Αποτελέσματα  σε ότι αφορά στη συμμετοχή του Δήμου ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης «FERIEN – MESSE WIEN 2017», στο διάστημα  12 - 15 Ιανουαρίου 2017, συμμετέχοντας σε σταντ του ΕΟΤ μαζί με τους Δήμους, Βόλου και Νοτίου Πηλίου.

Εξαιρετικά τα μηνύματα για την Ελλάδα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien Messe, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου 2017.

Η Ferien, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Κεντρικής Ευρώπης με τη συμμετοχή 700 εκθετών από 70 χώρες και την οποία επισκέφθηκαν 149.700 επισκέπτες, δίνει κάθε χρόνο το στίγμα και τις τάσεις για τη τουριστική περίοδο που ξεκινά.

H Ελλάδα στην κορυφή της ζήτησης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας Verkehrsbüro – Ruefa, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν την Πέμπτη (12.01.2017) από την κα. Freund (Δ/ντρια του Δ.Σ. του Ομίλου), για το 2017 οι Αυστριακοί σε ποσοστό 93% (έναντι 90% το 2016 και 77% το 2013) δηλώνουν πρόθεση να ταξιδέψουν και εξ αυτών το 48% περισσότερες από μια φορές εντός του ίδιου έτους. Το 46% των Αυστριακών δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση (λόγω μείωσης της φορολογίας).

Αποτέλεσμα προϋπολογισμό των νοικοκυριών που προορίζεται για ταξίδια. Ενδεικτικά αναφέρεται αυτού είναι η αύξηση του ποσοστού από το διαθέσιμο ότι πάνω από το 57% των ερωτηθέντων προτίθεται να δαπανήσει για πακέτα πάνω από 1.500 € (δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για σίτιση, εκδρομές, αγορές), το 30% προτίθεται να δαπανήσει πάνω από 2.000€ και μόλις το 15% προτίθεται να δαπανήσει έως 1.500€.

Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή προορισμού αποτελούν η τρομοκρατία και η πολιτική αστάθεια σε ορισμένες περιοχές με αποτέλεσμα την καθίζηση της ζήτησης για την Τουρκία από την οποία επωφελούνται Κροατία και Ισπανία.

Για την Ελλάδα ειδικότερα «το προσφυγικό που επηρέασε σημαντικά τη ζήτηση πέρσι, φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί» τόνισε σε ιδιαίτερη αναφορά για τη χώρα μας η κα. Helga Freund.

To 85% θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη (έναντι 68% το 2016) και δη στις γειτονικές χώρες της Αυστρίας, στην Ισπανία και την Ελλάδα (16%των κρατήσεων) με την χώρα μας να σημειώνει αύξηση της τάξης του +83,2% (έως τις 12.01.2017) για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται πλέον της Ισπανίας(η οποία έχει ποσοστό 13%). Ακολουθούν η Ιταλία(7,3%, ΗΠΑ(6,3%), η Γερμανία(5,4%), η Κροατία (4,1%) και η Κύπρος (1,8%) ενώ οι κρατήσεις προς Τουρκία παραμένουν στο -62,3%.

Το σταντ του VOLOS PELION όλες τις ημέρες είχε μεγάλη κίνηση από επισκέπτες που ζητούσαν πληροφορίες για την παροχή μας, διαμονή, δραστηριότητες (κυρίως το ενδιαφέρον τους ήταν για την θάλασσα) και πως θα φτάσουν στον προορισμό όπου οι Θεοί έκαναν τις διακοπές τους, που οι Κένταυροι κάλπαζαν, κυνηγούσαν και δίδασκαν, εκεί όπου  Πάρις έδωσε το Μήλο της Έριδος, εκεί που οι Αργοναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους, κ.α., αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η εξάντληση του πληροφοριακού υλικού μας.

Το σταντ του VOLOS PELION στελέχωσαν οι, Κα Ταμπάκη Γεωργία από το Τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, Κα Προυσαλη Ιωάννα μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ο Κος Σουλδάτος Απόστολος  Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, παρευρέθηκαν επίσης οι  επιχειρηματίες και άνθρωποι του τουρισμού Κα Καμένου Θέκλα, Ευσταθίου-Κανταρτζη Ιωάννα, Ευσταθίου Αλέξανδρος, σημαντική ήταν και η βοήθεια της Κας Έλενας Ροντρίγκες όπου έκανε το κομμάτι της μετάφρασης.

 Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής

Αποστόλης Σουλδάτος

Για περισσότερα διαβάστε εδώ:

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου προέρχεται από τη συνένωση των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ζαγοράς, Μουρεσίου.

Επισκέπτες

Επικοινωνία

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου (Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου).

Τηλέφωνο: 24263 50103Τ.Κ.: 37001Email: dzag.mour@gmail.com